بازار آهن و فولاد در ابتدی هفته با نوسانات کمتری نسبت به هفتههای گذشته مواجه بوده است. اگرچه قیمتها در برخی موارد افزایش یافتهاند، اما به طور کلی ثبات نسبی در بازار حاکم بوده است. نرخ دلار نیز با کاهش اندکی همراه بوده است. با این حال، عوامل مختلفی همچون کمبود انرژی، حمایتهای بازارساز و انتظارات تورمی همچنان بر بازار فولاد تاثیرگذار هستند...
آهن پرایس: فعالیت بازار آهن و فولاد داخلی در نخستین روز هفته حاکی از ثبات قیمت آهن آلات در غالب مبادی فروش بود اما کماکان برخی کارخانهها میل به افزایش قیمت داشتند.
نرخ دلار دیروز در بازار آزاد تا 69000 تومان عقب نشینی کرد اما نرخ طلا تغییری نکرد و اندکی حبابی باقی ماند. قیمت سکه روز گذشته روند کاهشی در پیش گرفته بود و شاهد تخلیه حباب آن بودیم. طبق شنیدهها بانک مرکزی با هدف کاهش حباب سکه به ضرب سکههای جدید با تاریخ 1403 اقدام کرده است.
در همین راستا شاهد افزایش قیمت میلگرد آجدار بین 100 تا 300 تومان بودیم اما عمده مبادی فروش تغییری در قیمتها اعمال نکردند. کف قیمت میلگرد روز گذشته نیز همچنان در کانال 29.500 تومان قرار داشت در ادامه آخرین قیمت میلگرد 16 برترین کارخانههای کشور مشاهده میکنید.
قیمت روز تیرآهن هم در بیشتر کارخانهها ثابت اعلام شد اما در چند کارخانه افزایش 30 تا 150 هزار تومانی در قیمت هر شاخه تیرآهن مشهود بود.
قیمت ورق سیاه، قیمت ورق رنگی، قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق روغنی و انواع ورق آهن گرم و سرد در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شدند اما افزایش 500 تا هزار تومانی در قیمت ورق سرد و افزایش 300 تا 800 تومانی در قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه مشاهده شد.
قیمت روز پروفیل ساختمانی، قیمت پروفیل مبلی، قیمت پروفیل گالوانیزه و انواع پروفیلها بین 100 تا 200 تومان افزایش داشتند اما بیشتر کارخانهها تغییری در قیمتها اعمال نکردند. همچنین قیمت انواع لوله درزدار، و بدون درز ثابت اعلام شدند.
قیمت روز نبشی و انواع ناودانی هم به تبعیت از روند کلی بازار در بسیاری از کارخانهها ثابت اعلام شد اما افزایش 100 تا 300 تومانی در برخی کارخانهها هم مشاهده شد.
گزارشها از معاملات آهن اسفنجی در بورس کالای گذشته نیز حاکی از افزایش قیمت این محصول دارد به این صورت که 108 هزار تن محصول عرضه شده به طور کامل معامله شد و قیمت هر کیلو آهن اسفنجی با افزایش 4.16 درصدی 15 هزار و 76 تومان برآورد شد.
اعمال قطعی گاز و احتمال کاهش تولید و افزایش قیمت آن به نوعی محرکی برای افزایش معاملات این محصول در بورس کالا بود که به افزایش قیمت آهن آلات در پایندست زنجیره فولاد منجر شد. آهن اسفنجی به عنوان مواد اولیه اثر مهمی در نوسانات قیمت روز آهن و میلگرد دارد.
اعمال محدودیت مصرف گاز فولادیها از امروز
در چهارمین سال پیاپی با ورود به فصل زمستان صنایع فولادی شاهد قطعی گاز و در فصل تابستان نیز با قطعی برق مواجه هستند. طبق گزارشها در نیمه دوم سال 1403 نیز با توجه به کمبود سوخت برای تولید برق نیروگاهها به ناچار شاهد اعمال خاموشی خواهیم بود در واقع برای جلوگیری از مازوتسوزی و آلودگی هوا، شاهد خاموشی گستردهای در برخی صنایع خواهیم بود.
به دنبال خاموشیهای مداوم و تحمیل خسارت مالی به تولیدکنندگان، فولاد غدیر نی ریز به خرید سهام نیروگاه خورشیدی کوشک از شرکت توسعه خورشیدی معادن اقدام کرده است.
این نیروگاه 10 مگاواتی دارای 26500 پنل خورشیدی در بهترین منطقه یزد است که توان تولید دستکم 20 هزار مگاوات ساعت برق را دارد.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: فاجعه گرانی آهن از شمش تا میلگرد
به طور کلی با در نظر گرفتن پارامترهایی مانند نوسانات نرخ دلار، کمبود انرژی و کاهش تولید، افزیش قیمت مواد اولیه، انتظارات تورمی و سیاستهای دولت نمیتوان انتظار کاهش قیمتها را داشت حتی برخی معتقدند با در نظر گرفتن پارامترهای بالا کف قیمت میلگرد در کانال 30 هزار تومان تثبیت خواهد شد.
نویسنده: سمیرا افشار
:: برچسبها:
قیمت هر شاخه تیرآهن ,
قیمت روز نبشی ,
قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه ,
قیمتمیلگرد16 ,
:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0